• Ελληνικά
  • English
  • Romanian


Balkan & Φίλοι

Hotel Balkan - ένας ζωντανός θρύλος στην Λεπτοκαρυά

Η ιστορία του Hotel Balkan ξεκινά το 1981, όταν ο Κώστας και η Ελευθερία Δημητρίου αποφάσισαν να επιστρέψουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους, την Λεπτοκαρυά, όπου άνοιξαν ένα παραδοσιακό ελληνικό εστιατόριο, ονόματι Balkan Grill. Οι τουρίστες που επισκέπτονταν την Λεπτοκαρυά την δεκαετία του '80 ήταν Γερμανοί και Αυστριακοί, και τo Balkan Grill έγινε σύντομα η πιο διάσημη ταβέρνα στην πόλη, φημισμένη για την εξαιρετική κουζίνα της, αλλά κυρίως για την υπέροχη ατμόσφαιρα και τα αξέχαστα πάρτυ που διοργάνωνε. Το Balkan Grill ήταν το πρώτο εστιατόριο στην περιοχή που οργάνωνε «Ελληνικές Βραδιές» , με ελληνική παραδοσιακή ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Ρεκόρ μας ήταν 1.000 (χίλιοι) επισκέπτες σε ένα βράδυ στο Ελληνικό πάρτυ που διοργανώθηκε από το Balkan Grill!

Το 1990, το Hotel Balkan αρχίζει να κατασκευάζεται και θα λειτουργήσει παράλληλα με το εστιατόριο Balkan Grill μέχρι το 1996, όταν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αποφάσισαν να αφιερώσουν τη δραστηριότητά τους αποκλειστικά στο χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου, ο οποίοι στην αρχή προέρχονταν από χώρες όπως η Γερμανία ή η Αυστρία σύντομα θα άλλαζαν με τους πελάτες της Ανατολικής Ευρώπης. Σήμερα, οι πελάτες μας προέρχονται από τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Σερβία, την Ουκρανία την Ελλάδα και τη Μολδαβία.

Το 2009, χτίστηκε η νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου - Balkan Sun και η η παλιά πτέρυγα Balkan Hellas τροποποιήθηκε και διευρύνθηκε (προστέθηκαν κουζινάκια σε όλα τα δωμάτια). Με τον τρόπο αυτό, το ξενοδοχείο μας προσαρμόστηκε στα αιτήματα των νέων πελατών, οι οποίοι έψαχναν για αυτόνομα καταλύματα. Σήμερα, το ξενοδοχείο Balkan Hellas λειτουργεί ως apart-hotel (self-catering) για μεμονωμένους πελάτες και γκρουπ, και το εστιατόριο είναι διαθέσιμο για γκρουπ.

Οι επισκέπτες μας έρχονται ως πελάτες και φεύγουν ως φίλοι. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε κάθε χρόνο τους φίλους μας, οι οποίοι μας βοηθούν να κρατήσουμε ζωντανό το μύθο του Hotel Balkan!

Από την αρχή του Hotel Balkan μέχρι σήμερα, χιλιάδες επισκέπτες μας έχουν επισκεφθεί και είμαστε περήφανοι που πολλοί από αυτούς έγιναν φίλοι μας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές φωτογραφίες από τους πιο αγαπητούς φίλους μας, πιστούς πελάτες του ξενοδοχείου Balkan, με τους οποίους έχουμε περάσει ιδιαίτερες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια. Ανυπομονούμε να τους έχουμε και πάλι ως επισκέπτες μας στη Λεπτοκαρυά, στο Hotel Balkan!